Visitor Center

New Visitor Center

Set within the grounds of a Grade I listed Mansion, the stunning new 4 million visitor centre at Dunham Massey, designed by BHB Architects provides a welcoming reception, shop, café and link between the main car park and the mansion. The building nestles seamlessly within a sheltered wooded site on the bank of a valley and is well hidden from the main historic core of the site.

Owned by the National Trust, located south of Manchester, it has been one of the most visited National Trust sites in recent years. The proposal sought to release pressure on the historic core of the estate. The design comprises five individual structures that are to a similar scale and proportion to the existing subservient buildings found within the site all linked together with a modern contemporary glazed concourse overlooking a new glade garden through which glimpses of the historic core can be seen.




In the 18th Century, they used to say about Cheshire : "the tree of hospitality is seldom out of blossom."